Ország-világ

2004.10.18. 18:20

Kerék Csaba újra előzetesben

Másodfokú jogerős döntéssel újra előzetes letartóztatásba helyezte a Fővárosi Bíróság a K and H ügyben különösen nagy értékre elkövetett sikkasztással gyanúsított Kerék Csabát, aki nemrég Kulcsár Attilával együtt házi őrizetbe került.

BAMA

A Fővárosi Bíróság, mint másodfok, az ügyészi fellebbezésre megváltoztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) elsőfokú  döntését és házi őrizetből újra előzetes letartóztatásba helyezte  Kerék Csabát, december 11-ig - mondta el Ihász Sándor.

A Britton cégcsoport volt magyarországi képviselőjét szeptember  30-án, a brókerbotrányban többmilliárdos sikkasztással gyanúsított  Kulcsár Attilával egy napon helyezte előzetes letartóztatásból házi  őrizetbe a BKKB. Ihász Sándor hozzátette: a bíróság indoklása szerint Kerék Csaba  esetében a tárgyi súly és a várható büntetés nagysága, valamint  elfogásának körülményei alapján továbbra is megállapítható a szökés,  elrejtőzés veszélye. A bíróság szerint csak a legszigorúbb  kényszerintézkedéssel biztosítható, hogy a terhelt a nyomozati  eljárás során megjelenjen - közölte.

Rámutatott: az ügy belső arányosságát - a gyanúsítottak  vallomásait, elfogásuk körülményeit, előéletüket - figyelembe véve,  indokolatlanul enyhe intézkedés lett volna a házi őrizet. 
Közölte: a Fővárosi Bíróság indoklása szerint eltérhet a  terheltek büntetőeljárásban tanúsított magatartása, és ennek hatása  lehet arra, hogy velük szemben milyen kényszerintézkedésre kerül sor.

Emlékeztetett rá: Kulcsár Attila esetében az ügyészség házi  őrizetet indítványozott, míg Kerék Csabánál előzetes letartóztatás  meghosszabbítását kérte. A volt bróker feltáró beismerő vallomást  tett és az ügyet előrevivő adatokat szolgáltatott, ezzel szemben  Kerék Csaba nem tett ilyen jellegű vallomást, nem segítette a  nyomozást, amihez természetesen joga van - indokolta az ügyészség  döntését Ihász Sándor.

Kerék Csabát ügyészi utasításra június 10-én az ártándi  határátkelőhelyen fogták el, az előző nap az Országos  Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Főosztálya által sikkasztás miatt  kiadott körözés alapján. A bíróság először június 11-én helyezte  előzetes letartóztatásba Kerék Csabát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában