Ország-világ

2004.10.26. 01:20

Keresztül Pest megyén

BAMA

Aszód Támogatás A Galga menti Támogató Szolgálat 100 ezer Ft segítséget kért a várostól, hogy megjavítsák az ikladi helyiségük fűtőberendezését. A szolgálat aszódi fogyatékos fiatalokról is gondoskodik, ezért a város nem zárkózott el a kéréstől, s arról is gondoskodott, hogy helyi szerelők segítsenek a meghibásodott berendezést kijavítani. (vs)

Cegléd TÁVKÖZLÉS Befejeződött a város szélessávú távközlő hálózatának kiépítése. A rendszert 250 milliós beruházás keretében a régi kábeltelevíziós technológia helyett alakították ki. Az új szerkezet 49 televíziós műsort juttat el több mint nyolcezer előfizetőhöz. Alkalmas a közeljövőben bevezetni kívánt, internet alapú hangátvitelre. (rv)

Érd Posta az okmányirodán A Magyar Postával kötött szerződés alapján november 2-án postai szolgáltatóhely nyílik az okmányirodában. Ezután az iroda ügyfelei helyben intézhetik a kapcsolódó készpénzátutalási megbízásokat, csekkbefizetést, illetve megvásárolhatják az illetékbélyeget. (vs)

Gödöllő Maradtak a régiek A képviselőtestület október 21-i ülésén döntött a vezetői álláshelyekre benyújtott pályázatokról. Egyhangúlag támogatták Gloserné Szabó Györgyi kinevezését a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ igazgatójának, Tóth István kinevezését a Gödöllői Távhő Kft., Hatolkai Szaniszló kinevezését a Kalória Kht. ügyvezető igazgatójának. A Petőfi Sándor Művelődési Központ Kht. igazgatója Németh Kristóf lett. (lma)

Nagymaros Fórum A városfejlesztési koncepciót a város főépítésze ismertette a település lakóival. Az összejövetelen a résztvevők azt keresték, milyen értékek, lehetőségek vannak, és melyek valósíthatók meg. A következő alkalommal a terv készítői beszámolnak arról, hogy az elhangzottak hogyan állnak össze egy egységes koncepcióvá. (vs)

Piliscsaba Levéltárosok az egyetemen A Pázmány Péter Katolikus Egyetem klotildligeti épületében ma kezdődik a Magyar Levéltárosok Egyesületének háromnapos vándorgyűlése. (ka)

Pomáz A város képviselő-testülete a megváltozott alapító okirathoz igazította az intézmények finanszírozását. Az elfogadott határozat szerint december 31-vel megszűnik az intézmények gazdasági önállósága, beleértve a Zeneiskolát is. (vs)

Százhalombatta Kassai kirándulás Süli János kassai alpolgármester meghívására október 23–24-én Kassán jártak az Óvárosi Nyugdíjas Klub és a Városi Nyugdíjas Népdalkör tagjai. Az ötvenfős csoport megkoszorúzta II. Rákóczi Ferenc síremlékét, valamint megtekintette Kassa nevezetességeit. (vs)

Vác ZENETANÁROK EMLÉKEZETE Emléktáblát avattak a Bartók Béla Zeneiskolában a több, mint egy évszázados váci zeneoktatás szervezőinek, legkiválóbb tanárainak emlékére. Az ünnepségen a művelődési és oktatási bizottság elnöke, dr. Molnár Lajos emlékezett a helyi zeneoktatás múltjára. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában