Ország-világ

2004.10.18. 16:11

Közönségdíjat kapott a Kontroll Varsóban, A róka és a holló nyert Iránban

Közönségdíjat kapott Antal Nimród Kontroll című filmje a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon, míg Cakó Ferenc A róka és a holló című animációs filmje a legjobb rövidfilm díját nyerte el Iránban. A 20. alkalommal megrendezett, hétfőn véget varsói fesztivál díja a Kontroll tizedik külföldön szerzett elismerése.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="110"] Kontroll
[/caption] A filmunió tájékoztatása szerint Antal Nimród metró-filmje a  napokban Chicagóban száll versenybe.
      A Kontroll ez év februárjában, a 35. Magyar Filmszemlén  elnyerte az elsőfilmes rendezőnek járó díjat, emellett a film  fényképezéséért operatőri elismerésben részesült Pados Gyula. Az  alkotás három különdíjat is kapott.
     Cakó Ferenc A róka és a holló című animációs filmje Iránban az  Iszfaháni Filmfesztiválon nyerte el a legjobb rövidfilmnek járó  díjat. Az ifjúsági és gyerekfilmekre szakosodott eseményt 19.  alkalommal rendezték meg.
     A La Fontaine-történetet feldolgozó kilenc perces kisfilmet az  elmúlt héten a törökországi Antalya-ban tüntették ki a legjobb  animációs film és a közönség díjával.
     A filmunió közleményében tájékoztatott arról is, hogy Svédország  legfontosabb nemzetközi rövidfilmes eseményére, a hétfőn  megkezdődött Uppsala-i Rövidfilmfesztiválra három magyar alkotás  kapott meghívást: Török Ferenc Cipők; Schilling Árpád Határontúl, és  Mundruczó Kornél Kis Apokrif No.2 című munkája.
     Az uppsala-i verseny fontosságát az is emeli, hogy a fődíjas  alkotás automatikusan az Európai Filmakadémia jelöltjei közé kerül -  áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában