Ország-világ

2004.10.22. 10:36

Lezárult a Malév-tender

Harminc napon belül értékeli a Malév privatizációs pályázatára érkezett ajánlatot az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. A pályázati dokumentumokat négyen vásárolták meg, közülük egy tett ajánlatot.

BAMA

Az ÁPV Rt első - formai bírálata - alapján a pályázat érvényes, ám a jogi elbírálás néhány napot vesz igénybe. A pályázat eredményének bírálati idejét egyszer harminc nappal meghosszabbíthatja a privatizációs szervezet. Az ÁPV Rt. a pályázat lezárásáig nem ad információt sem az ajánlattevőről, sem a tenderdokumentációt megvásárlók kilétéről.

Az ÁPV Rt. szeptember 7-én tette közzé a tenderfelhívást, amely szerint a Malév teljes, állami tulajdonban lévő csomagját, az összes részvény 99,95 százalékát kínálta nyilvános, egyfordulós pályázaton eladásra. A pályázati dokumentumokat október 8-ig lehetett megvásárolni és az ajánlatokat október 20-án kellett beadni.

A Malév jegyzett tőkéje 3,5 milliárd, saját tőkéje 2,646 milliárd forint. A cég iránt korábban a kínai Hainan Airlines, az osztrák Austrian Airlines (AUA) és az izlandi Icelendair tulajdonosa is érdeklődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában