Ország-világ

2004.10.28. 05:58

Magánember a Parlamentben

Az egyik internetes újság pert indított három politikus ellen, mert ők nem tartják magukat közszereplőnek.

Balaton Balázs

Még februárban kérte az internetes újság a történeti levéltártól, hogy 12 képviselő, volt miniszter, államtitkár aktáját adják ki. Persze csak akkor, ha van róluk akta. Hárman úgy döntöttek: ők nem közszereplők, róluk senki ne kérjen ki semmit. Nógrádi László, Boros Imre és Kádár Béla volt miniszterek értelmezték kicsit furcsán a népfelség elvét, az alkotmányt.
A törvény szerint az a személy, aki közhatalmat gyakorol vagy gyakorolt, az közszereplő. Tehát az érintett három politikus is az, akik közül kettő ma is a T. Házban ül.
Ezek az emberek a törvény, s a józan ész szerint is közszereplők. Mégis magánembernek vallják magukat. Hivatkozva arra: ők nem szerepelnek a köz előtt. Ők a parlamenti közvetítést nem tekintik szereplésnek, esetleges felszólalásukkor kikapcsoltatják a kamerát. Szomorú, hogy ilyen 2004-ben megtörténhet. És ez nem ránk nézve szomorú!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában