Ország-világ

2004.10.30. 06:50

Matthäus nem foglalkozik a pletykákkal

Lothar Matthäus rövidre zárta a Mönchenglad-bach-kérdést. A magyar válogatott szövetségi kapitánya inkább a soron következő mérkőzésről, s a játékoskeret módosulásáról beszélt.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="275"] A magyar válogatott német szövetségi kapitánya tele van tervekkel a nemzeti tizeneggyel kapcsolatban
[/caption]– Menesztették a Mönchengladbach edzőjét, s utódként az ön neve is felmerült. Megkeresték?
– Nem foglalkozom ezzel a kérdéssel, már hozzászoktam a pletykákhoz – mondta Lothar Matthäus. – Ezek olyan történetek, amelyekkel meg lehet tölteni az újságot. Továbbra is a magyar válogatottra koncentrálok.
– A svédországi vereséget követően elmondta, hogy számos játékosában csalódott. Ennek alapján módosítja a Málta ellen készülő játékoskeretet?
– Lesznek változások, de erről egyelőre nem szeretnék beszámolni. Stockholmban szomorú voltam az eredmény miatt, mert másról álmodtam. Svédországban nem mi voltunk az esélyesek. Ki lehet kapni, de nem mindegy, hogy hogyan.
– Többet azonban nem hibázhat a válogatott. Vagyis november 17-én Máltán csak a győzelem elfogadható.
– Málta ellen győzelmet várnak tőlünk. De nem szabad megfeledkezni arról, hogy a nemzetközi futballban mindig vannak meglepetések. A beállítódás a lényeg, ennek megfelelően Máltán egy olyan csapat lép majd pályára, amelynek szíve van és képes mindent megtenni országáért. Nem olyan nevekkel fogunk kifutni, akiknek bizonyos érdemei voltak a múltban. Az egykori érdemek ma már nem számíthatnak. Ha csak ez alapján kellene összeállítanom a csapatot, akkor 30-40 játékost szerepeltethetnék, Puskás Ferenccel az élen… Ha valaki most rossz formában van, csak azért nem fog szerepelni, mert egy évvel ezelőtt rúgott két gólt.
– Nevesítené azokat, akik csalódást okoztak?
– Kiderül majd a kerethirdetéskor. A vereséget meg lehet bocsátani, de csak akkor, ha a játékos mindent megtett a sikerért. Például Brazília ellen. Tudtuk, hogy a brazilok külön kategóriát jelentenek, mégis a csapat mindent megtett a győzelemért.
– Szó volt arról, hogy Sepp Maier is a válogatotthoz kerül.
– Miért ne? Sepp Maier átadhatná a tapasztalatait a magyar trénereknek. Persze hallottam az edzőkollégák reakcióit. Már megint külföldi? Magyarország is Európához tartozik. Itt is szerepelnek külföldi játékosok. Akkor miért ne dolgozhatnának külföldi trénerek? Sepp Maier kész lenne bármikor Magyarországon dolgozni. Gyakran az az érzésem, hogy a magyar edzők félnek attól, ha valaki segíteni szeretne nekik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában