Ország-világ

2004.10.15. 14:01

Megölt anyja nyugdíjából három évig élt

Beismerte tettét - F. István, aki három éve végzett anyjával. Az idős nőt

Nagy Eszter Dóra

Egy hónapig tartó hajsza után elfogták a rendőrök F. Istvánt. A 44 éves férfi 2001 júniusában ölte meg anyját Cegléden. A 77 éves asszony és fia azon vesztek össze, hogy a csirkék rongálják a veteményest. A vita verekedésig fajult. Az asszony egy ütéstől olyan szerencsétlenül csapódott a földhöz, hogy a helyszínen meghalt. A gyilkos otthonuk, egy ceglédi tanya udvarán ásta el a holttestet. A helybelieknek azt mondta: anyja elköltözött.
A hazugságok miatt a rendőrség is gyanút fogott. F. István azonban nem jelent meg a rendőrségen, ezért körözni kezdték. Elfogásakor beismerte tettét és megmutatta, hol rejtette el a tetemet.
A férfi egyébként nem ismeretlen a hatóságok előtt. Vagyon elleni bűncselekmények miatt többszörösen büntetett előéletű. Munkát nem vállalt, az elmúlt három év alatt anyja nyugdíjából tartotta el magát. A gyilkosság után rendszeresen felvette az asszony pénzét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában