Ország-világ

2004.10.20. 01:10

Molett hölgyek kegyeire vár a profi Szerzetes

A fotón szereplő férfi Szerzetes 72, illetve Sam Mc. Ready néven ismerkedik a világhálón. Egyedülálló, molett hölgyekket keres, hogy aztán becsapja őket.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="126"] Azt nem lehet tudni, hogy mi az igazi neve a Szerzetesnek. A rendőrség várja a további károsultak és azok jelentkezését, akik felismerik a férfit.
[/caption]A világhálón naponta több millió elektromos kapcsolatot létesítenek egymással a szörfözők.
A rendőrség bűnmegelőzéssel foglalkozó szakemberei azonban felhívják a figyelmet a felelőtlen kapcsolatteremtés veszélyeire. Sohasem lehet tudni, hogy a csevegővonal másik felén ülőt tisztességes szándékok vezetik-e vagy sem. Első pillanatra is nyilvánvaló bűncselekmény például a pedofil felvételek nézegetése, letöltése, továbbítása. Ám furfangos bűnelkövetők is interneteznek. Mint például a Szerzetes néven ismerkedő csaló.
Eddig a Szerzetes két áldozatát ismerik a rendőrök. A kopasz, jóvágású fiatalember remek pszichológiai érzékkel rendelkezik. Egyedülálló, molett hölgyekkel ismerkedik a világháló csevegőoldalain. Hol a Szerzetes 72, hol a Sam Mc. Ready csevegőnevet használja. Sőt a fotóit is elküldi leendő áldozatainak. Annyira rámenős, hogy néhány, éttermekben és kávézókban lebonyolított személyes találkozót követően még a hölgyek lakására is bejut. Ezután már csak idő kérdése, hogy szemet vessen partnere egy-egy nagyobb értékű műszaki cikkére.
A BRFK II. Kerületi Rendőrkapitánysága csalás miatt nyomoz az ismeretlen után. A férfi elvitte soros hölgyismerőse AMILO Fujitsu laptopját azzal, hogy megjavíttatja, majd a 400 ezer forint értékű számítógépet eladta. Egy másik hölgyismerőse NIKON 220 típusú digitális fényképezőgépét kölcsönkérte, majd nyoma veszett.
– Bármennyire is megnyerő, szimpatikus a partner, maradjon meg az egészséges önvédelmi reflexünk. Felületes ismeretség után ne bízzuk senkire az értékeinket – mondta Kozák László, a BRFK szóvivője.

Cicuka gyilkosa ismeretlen a nyomozók előtt

Csonka Katalin 2000. szeptember 21-én kutyasétáltatás közben eltűnt. Holttestét október 12-én a XVI. kerületi Rákospalotai Határút melletti erdős területen találták meg. A 15 éves lány kedvelte a 25–30 év körüli fiatalemberek társaságát. Több éve internetezett, több levelesládát is üzemeltetett, Cicuka néven vett részt a csevegőprogramokban. A gyilkos fejére egymillió forintot tűzött ki a rendőrség. Ez a mai napig érvényben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában