Ország-világ

2004.10.22. 06:45

Sápadtságot okozhat a vashiány

Feltűnően sápadt a bőröm, töredezik a körmöm. Régen nem voltak ilyen gondjaim. Mit tehetnék, hogy visszanyerjem egészséges arcszínemet, és hogy körmeim újra szépek, fényesek legyenek? (Tóth Károlyné, Szombathely)

BAMA

Járfás Béláné kozmetikusmester, egy budai szépségszalon tulajdonosa:

– A vashiány a szervezetben különféle problémákat okozhat. Ez az állapot felelős körmei töredezettségéért is. Nőknél összefügghet a menzeszszel, de okozhatja a nem megfelelő táplálkozás, a B12-vitamin hiánya vagy a vegetáriánus életmód is. Nagy-
anyáink praktikája az úgynevezett vasalt alma. Egy érett almába szúrjon vasszögeket, és hagyja állni két-három napig hűvös helyen. A gyümölcssavtól a szögek rozsdásodni kezdenek, elszínezve az alma húsát. Amikor letelik a várakozási idő, a szögek eltávolítása után az almát egye meg. Így pótolhatja a legtermészetesebb formában szervezetének vashiányát. Ha ez a módszer nem segít, forduljon háziorvosához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában