Ország-világ

2004.10.25. 08:42

Talán együtt marad a négyes

Kovács Katalin nem követte négyesbeli társait, továbbra is Fábiánné Rozsnyói Katalinnál készül a versenyekre, mint azt a Reggel már szombaton megírta. Az edzőnőt férje, Fábián László is segíti a kajakos- hölgy felkészítésében.

Schiller Zsolt

Kovács Katalin csütörtökön egyeztetett Kati néniékkel, majd beszélt a társakkal, Bóta Kingával, Szabó Szilviával és Viski Erzsébettel is. A három tiszaújvárosi lány bő egy hónapja jelentette be, hogy új edzővel folytatja a versenyzést, s az olimpiát megelőző időszak alapján úgy gondolták, hogy a négyes negyedik tagja is követi őket. Nos, nem tette. A három lány, bár az elmúlt napok alapján némileg számított erre, mégis meglepődött a döntésen, de mindegyik elfogadta azt.

– Minden versenyző maga választhatja meg, hogy kivel dolgozik – mondta a szövetségi kapitány, Angyal Zoltán. – Kati is sokáig gondolkodott, és az előzmények miatt ez érthető is volt. Szerdán beszéltünk, s akkor azt tanácsoltam, ne feledje az elmúlt évek sikeres szakmai munkáját. Igaz, hozzátettem, rengeteg türelemre és fegyelemre lesz szüksége a következő két évben a szegedi világbajnokságig, ami jelenleg a célja. Nehezen hozta meg a döntést, de talán mégis ez a legjobb megoldás. Annyi sikert ért már el, hogy örömöt kell jelentsen számára a kajakozás, nem szabad összeszorított foggal, vicsorogva, gyomorfájósan folytatnia.
A kapitánytól megtudtuk, hogy nem törvényszerűen bomlik fel a négyes. A jövőben sem az olimpiai bajnok férfi, sem az ezüstérmes női kvartett nem élvez védettséget. A válogatókon dől el, hogy kik kapnak szerepet. A legjobb egyes és páros menők (6-10) közül választja majd ki a kapitány a legmegfelelőbb embereket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában