Ország-világ

2004.10.21. 01:19

Végre rendbe hozhatják a népszerű Orczy-kertet

Rados V.

Október végén várhatóan a Fővárosi Közgyűlés elé kerül a VIII. kerületi Orczy-kert felújításának terve. Ezt Sasvári Szilárdtól (40), a várostervezési bizottság elnökétől tudtuk meg.
A műemléki védettséget élvező, 200 éves történelmi park rendkívül elhanyagolt állapotban van. Felújításának ügye évek óta húzódik, mondta el Gordon István (56), a Józsefvárosi Kulturális Központ igazgatója. A tervek szerint rendbe hoznák a sportpályákat és újakat alakítanának ki. Háromezer férőhelyes szabadtéri színpadot építenének, és felújítanák a csónakázótavat. A sétálóutakat korszerűsítenék és újjávarázsolnák a növényzetet. A költség mintegy 20 milliárd forint, amit pályázatok útján és befektetők segítségével teremtenének elő. Tisztázni kell azonban a tulajdonviszonyokat. A tulajdonos ugyanis a magyar állam, kezelője a Természettudományi Múzeum, üzemeltetője a Józsefvárosi Kulturális Központ. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában