Ország-világ

2004.10.23. 00:26

Zsarolás miatt ütöttek rajta a kommandósok

Kommandósok fogták el az éjszakában a csak Veszprémi Jimmiként ismert vállalkozót és két társát. A nyomozók szerint megvertek egy szentendrei pizzériást, és újabb verést ígértek neki, ha nem fizet.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="153"] A specialisták nem kímélnek senkit sem elfogási közben (képünk illusztráció)
[/caption]AZ ORFK terrorelhárító, valamint bevetési kommandósai szerdán Budaörsön és Budapest két különböző helyén egy időben ütöttek rajta a három gyanúsítotton. A rajtaütést természetesen hónapok óta tartó operatív akció előzte meg. Amit alátámaszt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) tegnapi közleménye is. Eszerint a veszprémi Gy. László (38), valamint két fővárosi társa, Sz. Árpád (35) és S. György Miklós (25) még júliusban követeltek védelmi pénzt a szentendrei vállalkozótól. A pizzériás megtagadta a fizetést, ezért július 19-én saját éttermében megverték, majd további verést ígértek, ha tovább makacskodik.
Úgy tudjuk, a követelés egymillió forint volt, és a sértett a rendőrséghez fordult védelemért. Nem zárható ki, hogy valaki, aki maga is előzetesben van, vallott a trióra.
Gy. Lászlót egyébként Veszprémi Jimmiként ismerik az éjszakai életben. A nyomozók eddigi adatai szerint elsősorban a Balaton mentén működtet vállalkozásokat. Ott ismeri a térség összes meghatározó vállalkozóját, köztük a rendőrség látókörébe kerülteket is. A rendőrök most arra keresik a választ, hogy miért tartott fenn lakást Budaörsön is, illetve milyen tervei voltak a Dunakanyarban.
A Jimmit személyesen ismerők kétkedve fogadták a zsarolásos ügyet. Szerintük Jimmi egymillióért a kisujját sem mozdítaná. Úgy vélik, valami más lehet a háttérben. A rendőrök azért foghatták el, hogy más, esetleg súlyosabb ügyeket hozzanak össze ellene.

A Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálja kapcsolatait

Rendőrségi információnk szerint az NNI elkezdte feltérképezni Veszprémi Jimmi teljes kapcsolatrendszerét. Többek között arra keresik a választ, volt-e kapcsolata a hét éve meggyilkolt Szlávy Bulcsúval, és felrobbantott helyettesével, Molnár Péterrel. Molnár maga is veszprémi volt, Szlávy pedig a Balaton-felvidéken működött tihanyi központtal. Egyébként Jimmi jelenlegi alkalmazottai nem tudnak ilyen kapcsolatról. Szerintük legfeljebb csak futó ismeretség lehetett közöttük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában