Ország-világ

2004.11.12. 15:36

A Fővárosi Közgyűlés idén várhatóan már nem tárgyal a parkolásról

Elkészült a fővárosi parkolási rendelet újabb módosítási javaslata, azonban politikai egyetértés hiányában idén várhatóan már nem kerül a Fővárosi Közgyűlés elé - tudatta a nevük elhallgatását kérő fővárosi kormánypárti képviselők.

BAMA

A városházi politikusok elmondták azt is, hogy lezárult a hivatali egyeztetés azokról a részmódosítási elképzelésekről,  amelyek szerint néhány ponton még november végén megváltoztatnák a  parkolási övezetekre vonatkozó szabályokat.

A XII. kerület ugyanis már mintegy egy éve szorgalmazza, hogy  egyes területrészekre terjesszék ki a fizetési övezetet. A XI.  kerület pedig azt kezdeményezte, hogy vegyenek ki a fizetési  övezetből bizonyos utcákat, például a Gellérthegy térségében. 

A fizetési övezetek módosításáról szóló rendeletkorrekció után,  a főváros és a XI. kerület eltérő álláspontja miatt, továbbra sem  kellene majd fizetni a Bartók Béla úton. A kerület ugyanis azt  szeretné, ha a városrészben tevékenykedő Centrum Kft. szedné itt is  a parkolási díjat. A fővárosi önkormányzat viszont ragaszkodik  ahhoz, hogy a többi fővárosi főútvonalhoz hasonlóan, a fővárosi  önkormányzat parkolási társasága működjön a Bartók Béla úton is. 

A parkolással, a kerékbilincseléssel összefüggő kérdésekről jövő  hétfőn tárgyal a fővárosi önkormányzat városüzemeltetési bizottsága.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában