Ország-világ

2004.11.30. 12:32

Az állami költségvetésről is szó lesz a katolikus püspöki konferencia ülésén

A jövő évi állami költségvetésről is szó lesz a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) kedden megkezdődött háromnapos téli ülésén, Budapesten.

BAMA

Az ülésen beszámoló hangzik el a pünkösdkor indult Magyar Katolikus Rádió eddigi működéséről és a testület dönt az egyház új  kommunikációs programjáról is - mondta Szerdahelyi Csongor.

Mint felidézte, az egyház minden évben decemberben indítja el  kommunikációs programját; egy-egy konkrét, a társadalom számára  fontos keresztény értékre összpontosító üzenettel lép a nyilvánosság  elé.  
  
A programok célja, hogy tájékoztassák a társadalmat a katolikus  egyház tevékenységéről és párbeszédet kezdeményezzenek az  egyházakhoz kevésbé kötődő jóakaratú emberekkel  - tette hozzá.

Szerdahelyi Csongor emlékeztetett arra, hogy a mostani lesz az  egyház ötödik kommunikációs programja; 2000-ben Ezer éve velünk és  értünk - a Katolikus Egyház, 2001-ben Jót tenni jó, 2002-ben  Holtomiglan, holtodiglan, tavaly Hit, tudás, emberség címmel  hirdették meg a programot. 

Ezekkel az egyház szolgálatára, a karitatív, szociális munkára,  a házastársi hűségre, illetve a keresztény oktatásra, nevelésre  hívták fel a figyelmet - mondta.

A sajtóiroda vezetője hozzátette: az üzenetet óriásplakátokkal,  a sajtóban és az intézményekben elhelyezett hirdetményekkel, rádiós  és televíziós spotokkal népszerűsítik.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában