Ország-világ

2004.11.25. 00:31

Barroso büszke testületére

Megtartotta első ülését az EU kormányaként működő brüsszeli bizottság.

Toronyi A.

Az Európai Bizottság elnöke újságírók előtt kijelentette: büszke arra, hogy erős és hozzáértő testületet irányíthat a következő öt évben. José Manuel Barroso megerősítette: a bizottság kiemelt figyelmet szentel a gazdasági növekedésnek, a foglalkoztatásnak és az európai szociális vívmányok megőrzésének.

Barroso csapata nem könnyen nyerte el az Európai Parlament támogatását. Ehhez jelöltjei közül kettőt le kellett cserélnie, Kovács László pedig más feladatkört kapott. Hivatalba lépését követően máris újabb tagját, a francia Jacques Barrot-t érték támadások. Kiderült ugyanis, hogy néhány éve egy korrupciós ügyben elítélték, később azonban amnesztiát kapott. Barroso most kijelentette: az Európai Bizottság szolidáris Barrot-val.

Az unió kormányfője arról is beszélt, hogy az EU és Oroszország között ma tartandó csúcsértekezleten kifejezésre juttatja Brüsszel elégedetlenségét az ukrajnai választások miatt. – Az adott körülmények között nem lett volna szabad hivatalos eredményt hirdetni – mondta Barroso.

Toronyi A. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában