Ország-világ

2004.11.10. 07:38

Bea anya és egyben edzőnő

Négy kategóriában összesen tizenhét versenyzővel képviselteti magát a vasárnapig tartó rotterdami aerobik Európa-bajnokságon a budapesti Pólus Fitness SE szakosztálya.

Árvay Sándor

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A bajnoknő nagy hangsúlyt helyez az ugrások megtanítására Fotó: Kallus György
[/caption]Az edző a szöuli olimpián ötödik helyen végzett Storczer Bea. A Bp. Spartacus és a Bp. Honvéd egykori tornásza a „rokonszakmában” is eljutott a nemzetközi porondra, s aerobikversenyzőként, újabban pedig edzőként is eredményes.

– Heti 4-5 alkalommal edzettünk, s rengeteg munka van abban, hogy a lendületes, pergő előadás közben, oxigénhiányos állapotban mosolyogva el tudják hitetni a közönséggel, milyen „laza” mozgás ez. - mondja Storczer Bea A felnőtt fitneszcsapatban Berecz Vera, Illés Adrienn, Forró Viktória, Lovászi Anita és Szmodics Orsolya egészíti ki a fenti triót. A junioroknál Boldizsár Boglárka, Andrejszky Zsófia és Táskai Anita hármasa először szerepel nemzetközi versenyen. Szintén újonc indulónak számít a 12 esztendős gyerekekből álló kadett csapatunk, melyben Márta Nikolett, Zámbó Tímea, Katona Klaudia, Szepesi Renáta, László Eszter és kislányom, Martinek Patrícia lép dobogóra. Nem csak a szülői elfogultság mondatja velem, de úgy érzem, a „picik” döntőbe juthatnak a rotterdami Eb-n.

Storczer Bea

Született: 1969. július 10. Torna: olimpiai 5. hely (1988, talaj), huszonhatszoros magyar bajnok, válogatott 1984–90 között, az Év tornásznője (1987 és 88). Aerobik: vb 5. hely (1995)

Árvay Sándor -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában