Ország-világ

2004.11.13. 12:09

Budapesti pályaudvarok korszerűsítése

A vasúti átalakítások sorában most a pályaudvarok mozdulnak. A Déli pályaudvarról például néhány vasútüzemi funkció áttelepítésre kerül Kelenföldre.

BAMA

A Rákosrendezői pályaudvar az áruszállítás lecsökkenése után kifejezetten egy személypályaudvari és átmenő pályaudvari forgalmat lebonyolító, jóval szűkebb területre visszaszoruló pályaudvar lesz – mondta Köller László, a MÁV Fejlesztési osztályvezetője. A pályaudvar szélein részben munkahely-teremető funkcióknak, részben intézményi, irodai és kisebb részben pedig lakóövezeti funkcióknak a kialakítására lett mód. Itt biztosítottunk területet a postacentrumnak. A Józsefvárosi pályaudvar esetében a konténer-pályaudvar kitelepítésre került, miután Józsefváros tömegközlekedési kapcsolata igen kedvezőtlen, a Józsefvárosi pályaudvarról a személyforgalom a Keleti pályaudvarra kerül áttelepítésre.

A Déli pályaudvarról valóban néhány vasútüzemi funkció áttelepítésre kerül Kelenföldre. Az a döntés született, hogy a Déli pályaudvar maradjon meg, de nem a jelenlegi formájában, hanem egy korszerűsített funkcióval és egy belbudai városközpont kiépítésével együtt képzelhető el. A pályaudvar szélein ingatlanfejlesztési lehetőséget tudunk biztosítani, illetve a fejlesztési terv lehetővé teszi a pályaudvar vágányhálózatának felülépítését. Részleges felülépítés a Nyugati pályaudvarnál a WestEnd bevásárlóközpont mentén került megvalósításra. A Déli pályaudvarnál hasonló jellegű, csak városiasabb beépítésre gondoltunk.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában