Ország-világ

2004.11.15. 11:11

Csaknem négyezer új diákhitel igénylő

Hétfőn 3.846 új igénylő először jutott hozzá a diákhitelhez, velük együtt 2001 óta eddig összesen 174.336-an éltek a felsőoktatásban a hitelfelvétellel - közölte Őri András, a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója.

BAMA

A mostani folyósítás alkalmával 1,6 milliárd forintot fizettek ki. Őri András felhívta a figyelmet arra, hogy a 2004/2005 tanév  első félévére érvényes utolsó diákhitel-igénylési határnap december  15-e.

Aki 2004. december 15-ig beadja az igénylését a kijelölt  postahivatalokban, illetve az együttműködő bankok, valamint  szövetkezeti hitelintézetek kijelölt fiókjaiban és jogosulttá válik,  az 2005. január 15-én, az igényelt összegtől függően akár 125 ezer  forinthoz is hozzájuthat. 

A 2004. december 15-e után beadott igényléseket azonban már csak  a következő tanulmányi félévre lehet figyelembe venni.
Jelenleg a diákhitel-törlesztők száma meghaladja az ötvenezret.  A tartósan nem fizetők aránya viszont továbbra is 1 százalék körül  mozog, ami nemzetközi összehasonlításban is kiváló. Eddig 180 ügyfél  adatai kerültek át behajtásra az APEH-hez - áll a Diákhitel Központ közleményében.

A Diákhitel Rt. üzletszabályzata szerint a hallgatói jogviszony  megszűntét követő hónap 5-éig minden hiteladós - külön értesítés  nélkül - köteles az első törlesztő részletét átutaltatni a Magyar  Államkincstárnál e célra vezetett számlára.

Ha bármelyik ügyfél  bizonytalan abban, hogy él-e még a hallgatói jogviszonya az adott  tanintézetben, akkor célszerű érdeklődnie saját tanulmányi  osztályánál, az esetleges diákhitel törlesztéssel kapcsolatos  kellemetlenségek elkerülése végett.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában