Ország-világ

2004.11.08. 07:39

Debrecenbe kéne menni

Az esztendő végén a női kézilabda Európa-bajnokság debreceni csoportmeccsei és középdöntői visznek fontos sporteseményt a Hajdúságba.

Árvay Sándor

A következő év versenynaptárát böngészve is több alkalommal bukkanunk Debrecen nevére a rendezők között. 2005-ben a cívisváros négy világversenynek és tucatnyi rangos nemzetközi viadalnak ad otthont különböző sportágakban.

A Főnix csarnok 2001-ben a tornász-világbajnokság rendezésével nyitotta kapuit, s a város azóta külön gondot fordít arra, hogy bővítse sportos kínálatát. „Jövőre több mint százmillió forintot költünk a sporttal kapcsolatos házigazdai feladatokra – mondta Kósa Lajos polgármester. –Úgy gondolom, megtérülnek a költségek, hiszen legalább háromszor ennyibe kerülne, ha más módon szeretnénk ugyanennyit a nemzetközi sajtóban szerepelni. S ha elviszik Debrecen jó hírét, az később az idegenforgalmunkban, de akár még az üzletkötéseknél is hasznot hoz a város számára.”

Nos, áprilisban a divízió I-es jégkorong-világbajnokság, májusban a duatlon Európa-bajnokság és a hőlégballon-kontinensvetélkedő, júniusban a tornász Európa-bajnokság, a tollaslabda BEK és a kickboksz Világkupa-viadal csábítja a városba a sportbarátokat, s viheti el messze földre a város jó hírét, de kézilabdában, atlétikában és ökölvívásban is lesz rangos nemzetközi verseny, az utánpótláskorú focisták számára pedig ismét megrendezik a hagyományos nyári világseregszemlét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában