Ország-világ

2004.11.15. 06:01

Egy fal maradt a házukból

Karcolásokkal és kisebb zúzódásokkal úszta meg szombat hajnalban házának összeomlását egy öttagú család Cegléden.

Bugány János

Az Árok utca közepén megdöbbentő látvány fogadja a járókelőt. A szakadó esőben halomban állnak a falak és bútorok maradványai a megrogyott tető alatt.

Az épület szerencsétlenül járt lakói közül ifjabb Bures László fogad.
– Hajnali negyed hat körül éktelen nagy csattanásra és a szüleim jajveszékelésére riadtam álmomból – emlékszik vissza a történtekre a család idősebbik gyermeke. – Azonnal a segítségükre siettem, de mire átverekedtem magam a romokon, édesapám már kiszabadította magát a törmelék alól. Anyut ezután közös erővel húztuk ki szorult helyzetéből – mondja. Szerencséje volt a családnak,kisebb karcolással és zúzódással megúszták.

A családtagok gázrobbanásra gyanakodtak. A tűzoltók azonban megállapították, hogy a fürdőszobában történt a detonáció. A gázbojler meghibásodása okozta a bajt. A tartályban felforrt a víz, a gőz növekvő nyomása pedig szétfeszítette a berendezést. A családfő még nem tudja, hogyan tovább.

– A biztosítónk helyi szakértője nyomatékosan felhívta a figyelmemet, ne nyúljunk semmihez. Eljönni viszont nem volt hajlandó, mondván: ekkora káresemény felmérésére ő nem jogosult. A sógornőmék néhány éjszakára befogadtak bennünket. Hogy azután mi lesz? Még nem tudom. Egyelőre az a lényeg, hogy élünk…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában