Ország-világ

2004.11.15. 06:05

Friderikusz megúszta a gyilkosságot

Friderikusz Sándor és Fenyő János 1998. február 13-án akart síelni menni. A részleteket előző nap beszélték volna meg. Fenyőt azonban lelőtték.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="260"] Friderikusz Sándor és Fenyő János a nyilvánosság előtt sem tagadták, hogy jó barátok. Sőt a tévés ma is felvállalja az egykori kapcsolatot.
[/caption]Az ORFK nyomozói néhány éve tanúként meghallgatták Friderikusz Sándort is. Nem tagadja, hogy az egyik legjobb barátja volt a VICO-birodalom feje. Frideri-kusz a nyomozóknak elmondta, hogy a merénylet estéjén találkozójuk volt. Közös vacsorát terveztek, ahol meg akarták beszélni a sítúra részleteit. Másnap indultak volna. 1998. február 12-én 17 óra előtt még beszéltek telefonon.

Fenyő kérte, hogy Friderikusz kísérje el őt a fodrászhoz, majd együtt menjenek vacsorázni. Eredetileg a showman irodájába indult. Friderikusz azonban elfoglaltsága miatt lemondta a fodrászt, csak a vacsora időpontjában egyeztek meg. Így Fenyő egyedül indult el a VICO-székházból. A nyomozók szerint egy belső ember telefonon értesítette a merénylőket arról, hogy egyedül és nem a páncélozott autóján halad a Margit utca felé. A Margit körúti piros lámpánál tíz perccel hat előtt gyilkolták meg.

Fenyőt azonban lelőtték. Szemán László -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában