Ország-világ

2004.11.27. 07:36

Gyógyuljunk illatfelhőben!

Már az ókorban ismerték és használták az illóolajok gyógyító erejét. Alkalmazhatjuk masszázsolajként, fürdővízbe töltve, vagy a levegő illatosítására.

Mohácsi Edit

[caption id="" align="alignleft" width="130"] Ha rossz a kedvünk, néhány csepp illóolaj feldobja a hangulatunkat
[/caption]Az illatok gyógyítani, pihentetni is képesek. Egy aromaterápiás fürdő vagy masszázs csodákat tesz. Az illóolajok a test és a lélek egészségének helyreállításában is segítenek.
Az aromaterápia nem a mai kor találmánya. Ismerték már a perzsák, a görögök és a rómaiak is. Franciaországban vált divatossá az illatozó parfüm használata. Az aromaterápia elnevezés is ebből a korból származik: egy Gattefosé nevű francia gyógyszerész kozmetikumokat, bőrgyógyászati termékeket készített illóolajok segítségével.
A sűrítményeket keverhetjük krémekhez, alkalmazhatjuk inhalálásra (forró pára belélegzése). Mindig végezzünk allergiapróbát! Kenjünk kis mennyiséget a bőrünkre, és figyeljük meg, nem okoz-e hólyagot vagy bőrpírt. Terhes asszonyok, gyerekek és epilepsziások ne használják!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában