Ország-világ

2004.11.15. 00:56

Győzni kell Málta ellen, hogy maradjon esély

Lázár L.

[caption id="" align="alignleft" width="301"] Lothar Matthäus ugyanolyan bizakodó, mint a mérkőzések előtt általában. Most is azt tartja, győzni megy a magyar labdarúgó-válogatott Máltára.
[/caption]A magyar labdarúgó-válogatott szerdán Ta’Qaliban játssza következő világbajnoki selejtező mérkőzését. A horvátoktól és a svédektől elszenvedett vereség után csak akkor maradhatunk versenyben a csoportban, ha sikeresen vesszük a Málta elleni akadályt.
A válogatott keret tagjai vasárnap találkoztak a margitszigeti Thermál Hotelban, és délután edzést tartottak a Vízművek sporttelepén. Lothar Matthäus húsz főre csökkentett keretében 3 kapus és 17 mezőnyjátékos kapott helyet. Ismét kerettag lett a sérüléséből felépült Juhász Roland, valamint Huszti Szabolcs, és eltiltása után visszatért Rósa Dénes. Hosszabb idő után számít újból Lipcsei Péter, Füzi Ákos, továbbá Tóth Balázs esetleges szereplésére a kapitány, míg Rajczi Péter személyében újonc is utazik a csapattal. A kerethez Gera Zoltán – klubcsapata, a WBA bajnoki mérkőzése miatt – később csatlakozott.
– Nyernünk kell, ha azt akarjuk, hogy maradjon esélyünk a világbajnoki szereplésre – mondta Lothar Matthäus. – Más összecsapásra készülünk, mint amilyen a Horvátország vagy a Svédország elleni mérkőzés volt, mert várhatóan a máltaiak kevesebbet támadnak majd. Ezért a mi játékfelfogásunk is más lesz, kezdeményezőbbek leszünk, nem véletlen, hogy több támadót hívtam meg a keretbe. Fontos lenne, hogy gyorsan szerezzünk gólt, mert akkor változtatásra kényszerítenénk az ellenfelünket.
A válogatott ma 11 órakor indul La Vallettába. Szerda este 19.30-kor kezdődik a mérkőzés. A játékvezető a finn Tony Asumaa lesz. Az összecsapást az RTL Klub csúsztatva közvetíti.

A múlt a mi csapatunk sikerét ígéri a szigeten

Még veretlen a magyar csapat. Magyarország eddig hatszor játszott Málta válogatottja ellen. A mérleg számunkra kedvező, hiszen a hat összecsapásból négyet megnyertünk, és kettő döntetlenre végződött. 1971-ben találkozott egymással először a két válogatott, és világbajnoki selejtezőn 3-0-ra győztünk. A visszavágó sem okozott különösebb gondot, még azt is megengedhettük magunknak, hogy a Románia elleni Eb-selejtező – a négy közé jutás volt a tét – két összecsapása közé iktassuk be a meccset. Nagy csalódás volt viszont az 1990-es világbajnokság selejtezőjében a két döntetlen. Legutóbb barátságos mérkőzésen találkoztunk 1997. augusztus 6-án, és a siófoki mérkőzésen 3-0-ra nyertünk. Az egyik gól szerzője Lipcsei Péter volt, aki most ismét szerepelhet Málta ellen.

A fiatalok kedden játszanak selejtezőt

Utánpótlás-válogatottunk együtt utazik a felnőttcsapattal, de a 21 évesek már kedden lejátsszák meccsüket. A magyar fiatalok pontosan olyan eredményeket értek el eddig, mint a máltaiak, így holtversenyben állnak a táblázaton. Ezen a mérkőzésen is a győzelem szükséges ahhoz, hogy ne szakadjunk le az előttünk állóktól. Ha sikerül nyerni, akkor a csoport második helyezettjével lenne azonos pontszámunk. Róth Antal szakvezető sérülése miatt nem számíthat Jovánczai (Kaposvár) és Horváth G. (FC Fehérvár) játékára. Az U21-esek találkozója kedden 13 órakor kezdődik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában