Ország-világ

2004.11.20. 07:12

Háromfogásos maratoni

BAMA

Egy külföldi utazás „hordaléka” a magyar újdonság: a Budapest Sportiroda két ügyvezetője, Kocsis Árpád és Máth István a Málta szigetén látottakat honosította a hét végi Balaton-parti kétnapos maratoni életre hívásakor.

Az aranyparti platánsor fái alá, a csendes siófoki utcákra, a tó menti hullámtörők környezetébe megálmodott szezonzárón a szereplők annyi könnyítéssel számolhatnak, hogy három nekifutással teljesíthetik a 42 kilométeres távot. A szombaton korán ébredők még odaérhetnek a délelőtt 11 órai siófoki rajtra, s 15 kilométeres trappolás után ebéd és ejtőzés következhet, majd délután négykor a második fogás, a 6,1 kilométeres adag. Másnapra marad a 21,1 kilométeres táv (rajt 11 órakor), s így lesz teljes a maratoni étlap. Természetesen lehetőség van féladagos fogyasztásra is – bármelyik távra még a helyszínen is elfogadnak nevezéseket. Az előzetes jelentkezések alapján a vasárnapi félmaratoni ígérkezik a legnépesebbnek: az ország minden szegletéből közel ezren jelezték, hogy ezzel a futással kívánják búcsúztatni a fürdőidényt, s köszönteni a telet. A mezőny legidősebb kocogója az 1933-ban született budapesti Kenyér Imre lesz, aki rendszeres résztvevője a hazai futóeseményeknek. A versenyközpont a siófoki Hotel Aranypartban található, valamennyi táv rajtja és célja a szálló bejárata előtt lesz. Minden induló egyedileg emblémázott pólót kap és a célban gazdag befutócsomag várja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában