Ország-világ

2004.11.17. 19:32

Izraeli nagykövet a Terror Házában

Izrael Állam új budapesti nagykövete szerdán látogatást tett a fővárosi Terror Háza Múzeumban. David Admon mécseseket gyújtott a bejáratnál a náci és a kommunista terror áldozatainak emlékfalánál, majd megtekintette az intézmény kiállításait.

BAMA

"Nagyon akartam ide jönni és örülök, hogy itt voltam" - mondta magyar nyelven újságíróknak a diplomata, miután Schmidt Mária főigazgató végigkísérte az állandó, valamint a két időszaki kiállítás termein. David Admon héberül folytatva hangsúlyozta: miután ellátogatott a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, úgy érezte, amint kicsit elrendezi irodáját, fel kell keresnie a Terror Háza Múzeumot is.

"Nagyon nehéz egy ilyen látogatás után elmondani, hogy mit is érzek" - fogalmazott. Mint kifejtette, ő maga Izraelben született, így csak a történelemkönyvekből tanulhatta meg, mi történt egykor Magyarországon; nagyon sokat olvasott az itteni, főleg az 1956-os eseményekről. Közlése szerint a forradalom ez évi évfordulóján már itt volt Budapesten, azóta is úgy érzi: még többet kell megtudnia az egykori eseményekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában