Ország-világ

2004.11.17. 00:57

Jaguarba ülhet Coulthard

A Red Bull energiaitalt gyártó osztrák cég megvásárolta a Jaguar Forma–1-es csapatot a Fordtól. Dietrich Mateschitz, a Red Bull milliárdos tulajdonosa nem árulta el az üzlet anyagi vonzatait, de kitért arra, hogy rövid távon nem tervezi az istálló vezetőségének lecserélését.

BAMA

Azt még nem lehet tudni, hogy kik lesznek a pilóták. Állítólag esélyes az egyik helyre David Coulthard, aki kilenc év után szakított a McLaren Mercedesszel. Korábban úgy hírlett, már megállapodott a Jaguarral a 2005-ös szezonra, de ez még az előtt történt, hogy a Ford kiszállt.

Ugyancsak a lehetséges jelöltek között emlegetik Anthony Davidsont és Nick Heidfeldet. Ugyancsak felröppent Christian Klein és Tonio
Liuzzi neve. Mateschitz megjegyezte, az osztrák Christian Klien, aki Red Bull-szponzoráltként a Jaguar színeiben ebben az idényben már szerepelt a száguldó cirkuszban és három ponttal a 16. lett, ugyanúgy teszteken esik át, mint a többi kiszemelt.

– Természetesnek tartom, hogy most elindulnak a találgatások. Az is biztos, hogy még nem született döntés. Nincs okunk arra, hogy kapkodjunk, de fiatal és tapasztaltabb versenyzők is szóba jöhetnek
Az autók a következő évi szezonban is Cosworth-motorokat használnak majd. A Jaguar azután került bajba, hogy a Ford jelezte, kiszáll a száguldó cirkuszból. A versenyistállók nevezési határideje jövő hétfőn jár le a Forma–1-ben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában