Ország-világ

2004.11.25. 00:51

Korlátlan csevegés szélessávon

A telefontársaságok versenyében gyorsan csökkennek a percdíjak, de az internetes telefonálással nem tudnak versenyre kelni. A hálózaton keresztül ugyanis ingyen telefonálhatunk.

BAMA

Minden telefonfüggőnek érdemes megjegyezni a VOiP mozaikszócskát. Az elnevezés az interneten keresztül történő hangátvitel technológiáját takarja. Ennek segítségével ingyen telefonálhat az, akinek otthonában ott a világháló. Internetes mikrofont ezer forintért bárhol be lehet szerezni, a fejhallgatós headset sem nagy kiadás.

Ráadásul egy percet sem kell várni az új telefonszám megszerzésére – ami persze nem is telefonszám. A megfelelő program letöltése és egy gyors regisztráció után már kereshetjük és hívhatjuk is ismerőseinket.  Ehhez persze arra van szükség, hogy a hívott fél is rajta legyen az adott alkalmazás hálózatán. Az internetes telefonálásra tervezett programok közül a Skype a legnépszerűbb, több mint egymillió felhasználóval.

Gazdaságos a váltás hálózatról vonalasra

A Skype használatával vonalas számokat is hívhatunk internetről. A SkypeOut szolgáltatás pénzbe kerül, de még így is jól járunk. Külföldi számokat 4, hazai vezetékeseket 9,6 forintnak megfelelő percdíjért hívhatunk. SkypeIn néven hamarosan vonalas hívásokat is fogadhatunk interneten.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában