Ország-világ

2004.11.25. 16:18

Mádl Ferenc az orosz szövetségi tanács elnökével tárgyalt

Mádl Ferenc köztársasági elnök csütörtökön hivatalában fogadta Szergej Mironovot, az orosz szövetségi tanács elnökét. A találkozón a felek hangsúlyozták, hogy a magyar-orosz kapcsolatok felfelé ívelő pályán vannak.

BAMA

A vezetők a jelentős eredmények között említették a rendszeres, legfelső szintű kontaktusokat, a két ország gazdasági  együttműködésének látványos bővülését - olvasható Schillinger  Erzsébet közleményében.

A sajtófőnök közlése szerint Mádl Ferenc kifejezte Magyarország  elkötelezettségét az együttműködés további fejlesztése mellett. Az  államfő kiemelte: örömmel tesz eleget Putyin elnök május 9-ére szóló  meghívásának, s bízik abban, hogy az orosz elnök mielőbb eleget  tehet a magyarországi látogatására szóló invitálásnak.

Magyarország kiemelten kezeli a 2005-ben kölcsönösen  megrendezésre kerülő kulturális évadot. A köztársasági elnök a  találkozón reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a  rendezvénysorozatok áttörést jelentenek a két ország kulturális  együttműködésében is. Mádl Ferenc bízik abban, hogy a  rendezvénysorozatra vonatkozó végleges megállapodást még az idén,  december közepén aláírják Budapesten. 

Szergej Mironov országa nevében újra hálás köszönetét fejezte ki  azért a segítségért és együttérzésért, amelyet Magyarország nyújtott  és tanúsított a szeptemberi beszláni tragédia után.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában