Ország-világ

2004.11.30. 07:34

Másfél hét múlva rajtol az Eb

Schiller Zs.

Folytatja országjáró túráját női kézilabda válogatottunk. A lányok Békéscsaba és Zalaegerszeg után Debrecenbe költöztek és ott készülnek a jövő hét közepén kezdődő Európa-bajnokságra. Hét végén pihenhetnek kicsit, aztán hétfőtől Győrbe költöznek, ahol csütörtökön a fehéroroszokkal vívják első csoportmeccsüket.

– Pigniczky Krisztának mandulagyulladása van és úgy tűnik Bohus Beánál is előjön, de a többiek egészségesek, nincs sérültünk se – kezdte Kiss Szilárd, a válogatott kapitánya. – Nagyjából tisztázódott, hogy első körben kik kerülnek be a tizenhatos keretbe, bár néhány poszton még gondolkodom, a döntést hétfőig hozom meg.

Tudni kell, hogy még további három játékos is szerepet kaphat a csoportmérkőzések után. Azt tudom, hogy két kapust nevezek, s csak komoly gond esetén jelölöm a harmadikat. A héten gyorsító jellegű munkát végzünk, hogy a jövő hétre megfelelő versenyállapotba kerüljön a csapat. Addig a debreceni ifista fiúkkal játszunk, míg csütörtökön és pénteken a románok ellen meccselünk.

Az elsőre a nézők is bejöhetnek, a második zárt kapus lesz. Még nem látni a lányokon, az itthoni világverseny izgalmát, de ez nem is baj. A hangulat viszont jó és bizakodó. Remélem nem alaptalanul... 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában