Ország-világ

2004.11.16. 07:41

Nagy tételekben fillérekért lehet kábítószert venni

Nagy E. D.

Nemzetközi kábítószerbandát leplezett le a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a határőrséggel együttműködve. A Pécsen működő csoportot titkos nyomozás során térképezték fel. Kiderült: a szálak Budapestre, onnan pedig Hollandiába vezetnek.

Oláh Miklós, az NNI osztályvezetője lapunknak azt mondta: a banda legutóbb Hegyeshalomnál próbált drogot behozni az országba. A személyautó pótkerekéből 50 ezer extasy tabletta és két kilogramm tiszta amfetamin (kábítószer-alapanyag) került elő. A nyomozók feltételezése szerint a banda kéthetente hozott hasonló mennyiségű drogot az országba.

Oláh klasszikus bűnbandát sejt a szervezet mögött. A tagok nem ismerik egymást személyesen, elsősorban telefonon tartják a kapcsolatot. A szálak egy Hollandiába települt magyar állampolgárhoz vezetnek. Azt nem tudni, hogy a drogot Hollandiában állították-e elő.

A nyomozó szerint már ott is megjelentek olyan kábítószerfajták, amelyeket nem ott készítettek. Tény, hogy hazánkban nagy mennyiségben már 60 eurocentért (150 forint) lehet extasy tablettát venni. Ebből arra lehet következtetni, hogy túl-telített a piac.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában