Ország-világ

2004.11.01. 21:33

Napsütéssel búcsúzott az ősz

A meteorológus szerint semmiképpen nem döntött csúcsot ez a mostani őszi meleg idő, de kétségtelenül jólesett mindannyiunknak. A sírokra helyezett virágcsokraink sem fagytak meg, és mi sem dideregtünk a temetőkben tett sétáinkon.

BAMA

A szélcsend is velünk volt, égni hagyta gyertyáink lángját. Az, hogy november eleje 17 Celsius-fokos nappali hőmérséklettel jutalmaz bennünket, nem példátlan. Pártai Luciát nem is lepte meg. Szélsőségesen magas ugyan ez a hőmérseklet – mondta –, de rekordmelegnek nem mondható. S nem is lesz az belőle sem ma, sem holnap. Csütörtöktől pedig egyértelmű lehűlés várható. 1923-ban Kalocsán mértek 23 Celsius-fokot, míg a legdermesztőbb november másodika 1920-ban, Kecskeméten volt. Akkor mínusz 14 Celsius-fokot mértek. Annál inkább sem nevezhető rekordnak ez a mostani meleg, hogy még november közepén is mértek 23 Celsius-fokot, éppen négy éve, Siófokon és Baján.
Izing A.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában