Ország-világ

2004.11.29. 06:18

Négymillió forint miatt gyújtotta rájuk a lakásukat

Szemán L.

Holnap folytatódik a Fővárosi Bíróságon az adósa lakását felgyújtó Szabó Zoltán István és vádlott-társa, Kovács Zsolt pere. A vádirat szerint a romániai magyar Szabó 2001 júniusában négymillió forintot adott át
Szilágyi Zoltánnak egy ingatlanüzletre. Az üzlet meghiúsult, ám Szilágyi csak halogatta a pénz visszafizetését.

Szabó eldöntötte, hogy felgyújtja adósa XIX. kerületi lakásának ajtaját. Augusztus 15-én reggel öt óra körül Szabó és Kovács egy teli benzineskannával érkezett a Kosárfonó utca 26. szám elé. Fellifteztek a kilencedik emeletre, ahol Kovács tartotta a liftajtót, míg Szabó 4-5 liternyi benzint az ajtó alsó részére öntött, majd meggyújtotta.

A lakásban Szilágyi, a felesége, egyik barátjuk és három gyermekük aludt. A lakástűzben életét vesztette a barát, Vígh Péter (34), Szilágyi Dominik (4) és Szilágyi Alexandra (3). Szilágyi Zoltán életveszélyes, felesége súlyos sérüléseket szenvedett. A többi túlélő szén-monoxid-mérgezést szenvedett. A vádlottak akár életfogytiglant is kaphatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában