Ország-világ

2004.11.25. 13:08

Nem mond le Atkári János

Nem mond le posztjáról Atkári János. Elmondása szerint a Fővárosi Közgyűlés mai határozata szerint jogszerűen rendeződött az a rendkívüli színháztámogatásokkal kapcsolatos ügy, ami miatt valóban fontolgatta lemondását.

BAMA

A korábbi hírekkel szemben nem a forrásmegosztás kérdése miatt vette fontolóra lemondását Atkári János. A vita a Radnóti és a Katona József Színházaknak nyújtandó rendkívüli támogatás kapcsán alakult ki, mivel a Schiffer János által jegyzett előterjesztés eredetileg úgy kívánt pótlólagos támogatást nyújtani az intézmény-racionalizációs keretből, hogy nem történt volna valójában intézmény-racionalizáció.

Végül a kulturális bizottság módosító javaslatára úgy fogadta el a Közgyűlés az előterjesztést, s támogatta a Radnótit 8, a Katonát 20 millió forinttal, hogy a színházaknak racionalizálniuk kell, év végéig pedig beszámolni az e téren elvégzettekről. A teljességhez az is hozzátartozik, jegyezte meg Atkári János, hogy a színházak már meg is kezdték a bérköltségcsökkentést, csak az előterjesztésben ez nem szerepelt.

A pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes ugyanakkor elismerte, hogy vannak viták a forrásmegosztás kapcsán is, de azok nem a forrásmegosztási rendelet szabályszerűségével kapcsolatosak.

Mint ismert, a főpolgármester döntése értelmében a kerültekkel már nem Atkári János, hanem Tiba Zsolt főjegyző tárgyal a forrásmegosztásról. Az ezzel kapcsolatos előterjesztéseket azonban továbbra is Atkári készíti elő.

Elmondása szerint most egy olyan megoldás körvonalazódik, hogy módosítás miatt rosszabbul járó kerületeket a forrásmegosztási rendeletet „nem érintően” kompenzálná a Főváros. Megjegyezte: sokminden megtehető szabályos keretek között, mégha esetleg indokolatlan is.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában