Ország-világ

2004.11.25. 11:40

Októberig 5,5 millió utas Ferihegyen

Csaknem 5,5 millióan használták a budapesti légikikötőt az idén januártól október végéig, fél millióval többen, mint tavaly egész évben - közölte a Budapest Airport (BA) Rt.

BAMA

A BA Rt. közleménye szerint a ferihegyi utasforgalom októberben 24,2 százalékkal nőtt a tavaly októberihez képest, 636.354 utas fordult meg a repülőtéren.

Az utasforgalom január és október között az európai átlagot jóval meghaladóan, 28,2 százalékkal nőtt.

Októberben megdőlt a légi teheráru forgalmi rekord is: 8 ezer tonna árut kezeltek a repülőtéren, csaknem 25 százalékkal többet, mint tavaly októberben.

Az év első tíz hónapjának 63 ezer tonnás teherforgalma megközelítette a 2003-as éves mennyiséget.

Tovább folytatódott a low-cost járatok által bonyolított forgalom növekedése is. Az év tizedik hónapjában több mint 137.000 utas közlekedett diszkont járattal, s ezzel - e szegmensben - összesen 686.000 utast regisztráltak. Év végéig az utasszám várhatóan eléri a 900.000 főt.

A low-cost piac az előzetes várakozásoknak megfelelően fejlődik, s további bővülés várható, ezért igencsak időszerű az 1-es terminál idén októberben elkezdett rekonstrukciója - mutat rá a közlemény.

Az októberben kezdett munka a közlemény szerint gőzerővel halad, a tél beálltáig befejeződik a bontás. A műemléképület eredeti formájában újul meg, a szükséges modernizációs feltételekkel együtt.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában