Ország-világ

2004.11.29. 06:48

Orosz kézben a Federation Kupa

Bejött ugyan a papírforma, ám a vártnál jóval nehezebben jutott a nem hivatalos női tenisz csapat világbajnoki cím birtokába az orosz együttes.

Árvay Sándor

Pedig még az ellenfélnél is volt egy „beépített” embere: Golovin annak idején a Szovjetunióban született, de immár francia állampolgárként tért vissza szülővárosába...
A moszkvai négyes döntő első körében sima meccseken lépdelt a fináléba a címvédő francia gárda és a házigazdák válogatottja.
A hét végi arany meccs is formalitásnak ígérkezett a Grand Slam-nyerteseket hadba dobó oroszok és a klasszisaikat (Mauresmo és Pierce) nélkülöző gallok között. Az ifjú US Open-bajnok Szvetlana Kuznyecova (5. a világranglistán) azonban izgalmassá tette a döntőt – vélhetően szándéka ellenére... Előbb a rangsor 21. helyén álló Nathalie Dechy ellen buktázott, aztán Tatiana Golovin (27.) ellen sem tudott nyerni, így a Roland Garros-győztes Anasztazia Miszkina hibátlan produkciójára volt szükség, hogy életben maradjanak az orosz remények. A világranglista harmadik helyezettje „behúzta” a két győzelmet, a párosra maradt tehát a döntés.
A címvédő legyőzésével visszavágtak a tavalyi elődöntőben elszenvedett vereségért, s a sportág históriájában először Oroszország nyerte a hölgyek Federation Kupáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában