Ország-világ

2004.11.26. 00:57

Paprikabotrány után

RADOS VIRÁG az ön szószólója. Naponta válaszol egy-egy fontos kérdésre, amely önt a hétköznapi életben foglalkoztatja.

BAMA

A paprikabotrány óta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) nem adott ki tiltó listát fogyasztásra alkalmatlan termékekről. Ezt dr. Ócsai Lajos, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal főosztályvezetője közölte lapunkkal. Hozzátette: mihelyt a nyomozás érdekeit nem sértik, a kifogásolt paprikák adatait is közzéteszik.

Olyan jegyzéket viszont már összeállítottak, amely bevizsgált, fogyasztható élelmiszereket tartalmaz.
A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség ennek birtokában a 459-4903-as telefonszámon bárkit szívesen tájékoztat, szere- pel-e az ártalmatlan termékek között az adott csomag paprika. Az árut a termék neve, súlya, lejárati ideje, gyártója neve alapján azonosítják, mondta el Tóth Istvánné igazgató. Akinek van internet-hozzáférése, az ÁNTSZ honlapján (www.antsz.hu) a Fűszerpaprikával kapcsolatos információk cím alatt maga is utánajárhat a dolognak.

Cserére akkor van lehetőség, ha a termék tiltó listán szerepel. Ilyenkor a kereskedő a számla felmutatása ellenében köteles visszavenni a vásárlótól az árut. Őt sem éri kár, hiszen a hibás terméket a gyártónak továbbítja, akinek a jogszabályok szerint kártalanítania kell a forgalmazót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában