Ország-világ

2004.11.15. 00:39

Titokzatos égi vándor, a bűvös, ezerarcú Hold

BAMA

AZ ÚJHOLD az első fázis. Az égen megjelenő vékony holdsarló napról napra növekszik. Ez az újjáéledés, a megújulás szakasza. Javul testi állapotunk, erősebbnek érezzük magunkat, tevékenyebbé válunk. Aki fogyókúrázni szeretne, le akar szokni a dohányzásról vagy más rossz szokásáról, kezdje újholdkor. Akaratunk acélosabb ebben a fázisban, és a méreganyagok is gyorsabban kiürülnek a szervezetből. Házasságot kötni is újholdkor érdemes. Akik ezt az időszakot választják, hosszú és boldog frigyre számíthatnak. Ha szakított szíve választottjával, de képtelen őt elfelejteni, melegítse fel újholdkor a kapcsolatot: így nagyobb az esélye az újrakezdésre.

A NÖVEKVŐ HOLD a második szakasz. Az újhold lassan félholddá dagad. Fénye erősödik, befolyása folyamatosan növekszik. Az emberi szervezetre gyakorolt hatása egyre erőteljesebb. Ez az időszak tökéletesen megfelel arra, hogy új dolgokba vágjon bele. Ahogy a hold ereje növekszik, úgy fogja egyre fényesebb siker koronázni a próbálkozásait is. Kedvező időszak ez az új kapcsolatok kialakítására és az esetleges munkahelyváltásra. Ha vannak titkos vágyai, nagyszabású tervei, valósítsa meg őket most. Akik súlyproblémákkal küszködnek, legyenek óvatosak. Ha nem figyelnek oda, a növekvő holdhoz hasonlóan meghízhatnak, felszedhetnek magukra néhány kilót.

A FOGYÓ HOLD az utolsó fázis. A félhold egyre kisebb lesz, végül pedig teljesen eltűnik. Ez a szakasz az emberi elme lecsillapodásának időszaka. Ilyenkor fordítson nagyobb figyelmet önmagára, vizsgálja és tisztítsa meg gondolatait. Próbálja kipihenni magát. Átértékelheti az útjába kerülő nehézségek életében betöltött szerepét, új terveket szőhet, gondolkodhat. Törekedjen arra, hogy újholdig feltöltődjön energiával, akkor ugyanis ismét teljes erővel vetheti majd bele magát a megújulás időszakába. Ha teliholdkor minden elővigyázatossága ellenére mégis összekapott volna a szeretteivel, várja ki a fogyó hold időszakát, és könnyebben tisztázhatják a félreértéseket.

TELIHOLDKOR érjük el testi és szellemi teljesítőképességünk csúcsát. A ragyogó hold természetfeletti ereje úrrá lesz rajtunk. Ez a fázis az önmegvalósítás és az alkotás időszaka. Aki különösen érzékeny a hold befolyására, ebben a szakaszban súlyos álmatlanságban szenvedhet. Az a legjobb védekezés, ha ilyenkor kitesz egy tál vizet az ablakpárkányra. Ez semlegesíti a zavaró hatásokat, a hold energiájával feltöltött vízzel pedig locsolgathatja a szobanövényeket. A telihold energiája kapkodóvá teheti, kétszer is gondolja át a dolgokat, mielőtt elszánja magát a cselekvésre. Teliholdkor gyakoribbak a szakítások is, ezért, ha lehet, igyekezzen elkerülni a veszekedéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában