Ország-világ

2004.11.15. 11:16

Útlezárással demonstráltak a Wekerle-telepiek

Félpályás útlezárást tartottak hétfő reggel nyolc és tíz óra között Budapesten, a XIX. kerületi Határ úton a Mészáros utca és az Esze Tamás utca közötti mintegy háromszáz méteres szakaszon mintegy hetven tüntető részvételével.

BAMA

"Naponta huszonötezer gépjármű halad el a házunk előtt, ezért szeretnénk, ha a Kőér utcai csomópont és a Nagykőrösi úti  csomópont között egy kilométeres elkerülő szakasz épülne, mely  mentesítené a Határ út forgalmát - mondta Tömpe Gézáné, a  demonstráció szervezője.

Az akciót a Wekerle-telep lakói szervezték a Határ út  elviselhetetlen forgalma ellen. A demonstrációra táblákkal és  egészségügyi maszkban érkeztek a tüntetők.

Hozzátette: nagyon sok gyermek allergiás, asztmás, több felnőtt lett tüdőrákos a környéken.
"Fuldoklunk, levegőt akarunk!", "A kipufogó megöl felnőttet,  gyermeket egyaránt!" - ilyen feliratú táblákat tartottak kezükben a  zuhogó esőben demonstrálók.

A szervező elmondta: már minden hivatalos fórumot megjártak, de  a Főpolgármesteri Hivatal közlekedési osztályán csak 2015-re ígértek  megoldást.

"Hol van itt a demokrácia, ha egy elkerülő útra ilyen sokat kell  várni?" - tette fel a kérdést Tömpe Gézáné.
A demonstrációra közel húsz rendőrt vezényeltek, akik mindkét  irányban terelték a Határ út forgalmát.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában