Ország-világ

2004.11.26. 15:56

Véradók napja - elismeréseket adtak át a Parlamentben

Kitüntetett húsz véradót, köztük egy 180-szoros donort, és húsz véradószervezőt a véradók napja alkalmából a Magyar Vöröskereszt; az ünnepséget pénteken a Parlamentben tartották.

BAMA

"Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy köszönettel tartozunk azért a nemes odaadó véradó-tevékenységért és munkáért,  amely pótolhatatlan" - mondta Mandur László, az Országgyűlés elnöke  videoüzenetében. Felhívta a figyelmet arra, hogy külön köszönet  illeti a többszörös véradókat, és nem szabad elfeledkezni arról sem,  milyen sokat kell tenni azért, hogy még többen adjanak vért, ami  életet jelent. 

Kapócs Gábor egészségpolitikai helyettes államtitkár  egészségügyi miniszteri dicséretet adott át minden megyéből és a  fővárosból egy-egy donornak, akik már több éve rendszeresen adnak  vért. Közülük a Csongrád megyei Lentulai Pál már 180-szoros donor.

Húsz szervezőnek és szervezetnek átadták a Véradó Mozgalomért  Ezüst Emlékérem kitüntetést is, amellyel azokat jutalmazták, akik  szervező munkájukkal már több éve, évtizede segítik a biztonságos  vérellátást.

Szintén átadták az Országos Vérellátó Szolgálat "Népszerűsítsük  a véradást" című pályázatának díjait is.    
A Magyar Vöröskereszt ebben az évben országszerte több mint 50  ezer sokszoros véradót köszönt. 

Magyarországon 1986 óta november 27-e a véradók napja. A Magyar  Vöröskereszt tájékoztatása szerint a biztonságos vérellátáshoz  évente 500 ezer egység vérre van szükség, ehhez évente több mint 300  ezer embernek kell vért adnia.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában