Ország-világ

2005.01.18. 00:00

Gyurcsány előnyt kínált Demszky kihívójának

Zsidai Péter

Nem lehetett volna alkalmasabb időben előhívni Demszky
Gábor leendő ellenfelét, mint most. A miniszterelnök kiváló politikai ütemérzékkel nevezte ki Molnár Gyulát budapesti kormánybiztosnak. A főpolgármester népszerűsége mélypontján van. Legújabb javaslatai nem találnak támogatókra. A Budapest kettéosztására vonatkozót teljes elutasítás, a takarékossággal címkézett központosítást hallgatás fogadta.
Demszkyvel szemben eddig senkinek nem lehetett annyi ideje helyzetbe hozni magát, mint Molnárnak. Kormánymegbízottként ugyanis mi más gondja is lesz, mint felépíteni a valóban a budapestiekért dolgozó várospolitikus ideálját. Megkezdődhet a 2006 őszéig tartó „Ki tud többet tenni a fővárosért?” című vetélkedő. A nyertes a végén magához veheti a város kulcsait. Avagy van, aki elhiszi, hogy ennyire egyeztetni kell a kormány és a főváros között? Főként, ha figyelembe vesszük, hogy mindkettő rendelkezik vezetőkkel.
mindenesetre Demszky megtette első válaszlépését. Lakos
Imrét kinevezte megbízottjának, akinek Molnárral kell egyeztetnie. Ez azért remek húzás, mert mindkettő jól ismeri egymást. Egyikük al-, másikuk polgármester ugyanabban a kerületben. Végre összeérnek a fővárosi döntéshozatal szálai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában