Ország-világ

2005.01.28. 11:19

Kitüntetés Avram Hershkónak

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést adta át pénteken Avram Hershko karcagi születésű Nobel-díjas izraeli professzornak.

BAMA

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetés adta át pénteken Avram Hershko karcagi születésű Nobel-díjas izraeli professzornak. A kitüntetést - a kormányfő előterjesztésére - Mádl Ferenc köztársasági elnök adományozta a tudósnak. Az Országház Munkácsy-termében rendezett ceremónián megjelent David Admon, Izrael Állam budapesti nagykövete, valamint Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke is.

Avram Hershko 2004-ben kapott kémiai Nobel-díjat az izraeli Aron Ciehanoverrel és az amerikai Irwin Rose-zal együtt. A három tudós az 1980-as években kezdte el kutatni, hogyan bontja le az emberi szervezet a felesleges proteineket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában