Ország-világ

2005.02.10. 06:52

A buszsofőrök nem követelnek sokat

Izing Antal

Beszélgettem egy sofőrrel, mégis mit gondol a sztrájkról. Aba Botond vezérigazgatót idézte, aki a BKV üzemi lapjában sorsfordító évnek nevezte 2005-öt. Kétségtelenül az lesz. A sorsfordítást azonban saját hatáskörbe utalták a sofőrök. Az a biztos. A szakszervezet 11–12 százalékos emelést kért a meglévő 0–5 százalék helyett. A kérés havi tízezer forint fejenként. Az étkezési jegy 3500 forintról 4000 forintra emelését követelik.

Tudta Ön, hogy egy buszsofőr fordulónként plusz harminc forintot kap? Nem kérnek sokat. A szakszervezet 7,5 százalék megadásánál már eltekintene a sztrájktól. Megelégedne nyolcezer forinttal. Gyurcsány Ferenc és Demszky Gábor tegnapi találkozójáról még nem tudott a jó barátom. „Remélem, észreveszik magukat” – fogalmazott. De szó sem volt tegnap a BKV-sztrájkról.

Nemcsak új villamosokról, eszközökről kell gondoskodni, hanem az azt működtető emberekről is. Akik a 2005-ös sorsfordító esztendőben is akarnak enni. Aba Botond húszmilliós pluszjuttatása megkerülhetetlen tétel, hiszen a vezér azt mondta, azért kapta, mert a vállalatot szinten tartotta. Szinten kell tartani a piramis alján dolgozók bérét is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában