Ország-világ

2005.02.28. 05:32

A hajrában fordított és nyert a Chelsea

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="241"] Drogba ezt a helyzetet még kihagyta: lövését Dudek kapus hárította
[/caption]Roman Abramovics több mint másfél évet várt arra, hogy trófeát nyerjen a Chelsea-vel. Nos, az orosz milliárdos tegnap Cardiffban ünnepelhetett, ahol csapata a Ligakupa döntőjében hosszabbítás után 3-2-re verte a Liverpool FC-t. Pedig a Chelsea számára meglehetősen rosszul kezdődött a finálé. A 45. másodpercben John Arne Riise minden idők leggyorsabb gólját szerezte a kupa történetében.

A Chelsea sokáig csak kínlódott, ám a 79. percben Steven Gerrard „besegített”, a saját kapujába csúsztatta Paulo Ferreira szabadrúgását. A hosszabbítás első negyedórájában nem született gól, aztán felgyorsultak az események. Előbb Drogba gyömöszölte a liverpooli kapuba a labdát, majd Kezsman révén már 3-1-re vezetett a Chelsea.

Nunez szinte azonnal szépített, de Rafael Benítez együttese már nem tudott újabb gólt szerezni. Érdekes, hogy José Mourinhót – akinek a viselkedését sok kritika érte az elmúlt napokban – a játékvezető kiállította. 

Ligakupa, döntő

Chelsea–Liverpool 3-2 (hoszszabbítás után) G: Gerrard (79. – öngól), Drogba (107.), Kezsman (112.) ill. Riise (1.), Nunez (113.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában