Ország-világ

2005.02.17. 00:00

A magyar közönségnél húszezer a felső határ

A tavaszi-nyári szezon sztárfellépőinek koncertjeire a legolcsóbb jegy hétezer, a legdrágább húszezer forintba kerül. A mai Anastacia-koncertre a jobb helyekre szóló jegyek is kapósak voltak, Rod Stewart fellépése telt házasnak ígérkezik.

Regényi Huba

[caption id="" align="alignleft" width="306"] A tavalyi Szigeten nem a Metallicát hallgatják. Az együttes több mint százmillió forintért jött volna el Óbudára.
[/caption]Magyarországra főleg úgy lehet „elhozni” egy külföldi sztárt, ha a közelben jár, azaz Kelet-Közép-Európában turnézik. A gázsik nagyjából egységesek a régióban, de a hazai jegyárak húsz-harminc százalékkal alacsonyabbak, mint a szomszédos országokban. Egy-egy fellépés díjáról a szervezők csak nagyságrendi adatokat közölnek. A becslések két- és háromszázezer eurós (durván ötven- és hetvenmillió forintos) gázsikról szólnak.

S hogy mekkora a koncertekre járó hazai közönség? Kosinszky Gábor, a heavy metal együttesek felléptetésével foglalkozó Concerto Music Bt. vezetője szerint mindössze ezer huszonéves fiatalra lehet biztosan számítani egy-egy heavy metal bulin, s a jegyek árait sem lehet hatezer forint fölé emelni. Márpedig ezek a fellépők ötven-százezer euró (tizenkettő-huszonötezer forint) közötti összeget kérnek azért, hogy Magyarországon játsszanak.

A szezon fellépőinek műsoráról még nem maradtunk le. A Ticketpro pénztárosa szerint már akkor érdemes megvenni a jegyet egy-egy koncentre, amikor kiplakátozzák a rendezvényt. Anastacia mai fellépésére is lehet még jegyet kapni, igaz, nem a legjobb helyekre.

Külföldi sztárok sora érkezik hazánkba Dátum Fellépő Jegyárak (Ft) Február 17. Anastacia 6900–12900 Február 27. Rammstein 8900 Április 17. Seal 6900–9900 Április 23. Queen 7900–13900 Június 17. Rod Stewart 9900–19000 (Forrás: www.muco.hu, www.showtimebudapest.hu, www.ticketpro.hu) Fellépések és jegyárak Bécsben Dátum Fellépő Jegyárak* Április 13. Queen 16000–20000 Április 21. Seal 11000 Július 2. U2 12000 (Forrás: www.eventim.de) *Az árakat euróból számítottuk át. Jegyet interneten lehet rendelni a bécsi jegyirodától. Hatvanmilliót is elkérnek Brády Márton, a Showtime Budapest Kft. vezetője szerint ugyanaz a két-háromszázezer ember jár koncertekre, s legfeljebb húszezer forintot képesek fizetni. A tizenhárom-tizenötezer nézőt vonzó sztárok tizennyolc- és hatvanötmillió forint közötti összegért lépnek fel fővárosunkban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában