Ország-világ

2005.02.09. 06:02

Egy albán ölte meg Ragyást

A XV. kerületben fogták el a bérgyilkossággal gyanúsított albán férfit. A rendőrök szerint egy szervezett bűnözői csoport bízta meg, hogy végezze ki Ragyás Tónit.

Szemán László

A BRFK és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) közös vizsgálatának köszönhetően február 1-jén elfogtak egy bérgyilkossággal alaposan gyanúsítható albán férfit a XV. kerületi Drégelyvár utcában. Erről a két rendőri egység képviselői közös sajtótájékoztatón számoltak be tegnap. Elmondták, személyi és tárgyi bizonyítékaik vannak arra, hogy 2003. augusztus 27-én a hajnali órákban mi történt a III. kerületi Vihar utcában. Eszerint az álló autójának vezetőülésén ülő H. Antalt az albán R. A. ölte meg. H. Antalt egyébként Ragyás Tóni néven ismerték az éjszakában. Egyértelműen bérgyilkosság történt, és a megbízókat a szervezett bűnözői csoportokban kellett keresniük.
A gyilkosság kivégzés volt, a tettes golyózáport zúdított Ragyásra és barátjára. Ragyás legalább tíz lövést kapott és azonnal meghalt. A barát életveszélyesen megsebesült, azóta már felépült. A gyilkosság után egy héttel a rendőrök már elfogtak két férfit. Egyiküket hét évvel korábban Ragyás megfenyítette, ám kiderült, hogy nincs közük a gyilkossághoz. Keszthelyi József, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője szerint előkészületeket tettek, de nem ők ölették meg H. Antalt.
Az alezredes elmondta, miután olyan szervezett bűnözői csoport került képbe, amelynek külföldi kapcsolatai is vannak, bevonták a vizsgálatba az NNI-t. A közös nyomozásnak köszönhetően foghatták el egy szerb társaságában az erőszakos, albán R. A.-t, aki vallomást tett. Hogy miről beszélt, azt titkolják a rendőrök. Mint ahogy a megbízóról is csak annyit mondtak, hogy még nem azonosították. Január közepén megírtuk, hogy Szabolcsban két férfit fogtak el más bűncselekmények miatt, és nekik közük lehet Ragyás megöléséhez. A rendőrség tegnap már nem akart tudni az előzetesben lévő két férfiról.

A rendőrök szerint egy szervezett bűnözői csoport bízta meg, hogy végezze ki Ragyás Tónit. Szemán László -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában