Ország-világ

2005.02.22. 00:00

Elkészült a legnagyobb ugródomb

Árvay Sándor

A tengerszint felett 600 m magasan fekvő Miskolc környéki település sportos napokkal búcsúztatja a telet. Néhány napja nagy sikerű lovasszánkó-viadalt rendeztek Bükkszentkereszten, a mostani snowboard ugróversenyre pedig felépítették a sportág legnagyobb hazai ugródombját. Hetven teherautónyi föld alapozta meg a 10×10 méteres úgynevezett droppasztalt és környékét, az elrugaszkodás helyszínét, a „kidobót” pedig egri és miskolci deszkások segítségével ácsolták.

A szombati versenynapon délelőtt a hivatalos edzéseket tekinthetik meg az érdeklődők, délután pedig a profi és amatőr kategóriákban rajthoz álló sportolóknak immár pontozók előtt kell trükközniük a levegőben. A versenyzőket a tízméteres repülés után motoros szán viszi majd vissza a rajtponthoz. Reflektorok és fáklyák fénye mellett rendezik az esti döntőket. A programot extrém sportok bemutatója, krossz-motoros, illetve mountain bike-show egészíti ki, estére pedig össznépi bulit ígérnek a szervezők a deszkás versenyek izgalmai által megnövekedett adrenalinszint csökkentésére. Halász Dezső, a település polgármestere  hozzájárult, hogy erre a napra az extrém sportot világszerte jelképező X is ott legyen BüXentkereszt nevében. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában