Ország-világ

2005.02.05. 00:00

Előadások uniós álláslehetőségekről

H. K. J.

Ösztöndíjtippeket kaphatnak és az uniós intézmények gyakornoki és álláslehetőségeivel is megismerkedhetnek az érdeklődők. Az ismeretekre a Tanulj külföldön! címmel február 7–10. között a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban tartandó előadássorozaton tehetnek szert.
A külföldi intézmények angol, a szakmai szervezetek magyar nyelven tartják az előadásokat, a rendezvényre a belépés ingyenes, de nyilvántartásba vétel szükséges. A hagyományteremtő szándékkal megszervezett rendezvényen részt vevő angol, francia és magyar intézmények gazdasági, üzleti, társadalom- és bölcsészettudományi, művészeti és informatikai képzéseket ajánlanak – ismertette Barta Zita, a Felsőoktatási Információs Pont vezetője. Az egyetemisták és középiskolások konkrét példákat hallhatnak arról, mi szükséges ahhoz, hogy az EU intézményrendszerében gyakornoki helyekre vagy állásra tegyenek szert. Hová fordulhatnak, ha találtak már szakmai gyakorlathoz alkalmas fogadóintézményt, de még anyagi támogatásra lenne szükségük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában