Ország-világ

2005.02.05. 00:00

Fantomterv az erdélyi tévé?

Lukács János, Kolozsvár

Bár legalább egymilliárd forintra lenne szüksége, a romániai Janovics Jenő Alapítvány egyelőre csak háromszázmillió forintot kap az önálló erdélyi magyar televízió létrehozására a magyar államtól. Az eszközök megvásárlására februárban írják ki a versenytárgyalást, de a pénz még nem érkezett meg – nyilatkozta a Reggelnek Nagy Zsolt román informatikai miniszter. Kifejtette: folynak a tárgyalások a további összegek megszerzésére. Ehhez nemcsak magyar kormányzati forrásokat, hanem befektetők segítségét is igénybe próbálják venni.

Marius Tabacu tévés szakember, a kolozsvári Videopontes stúdió vezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy a háromszázmillió forint még a leendő tévé kapujának megvásárlásához sem elegendő. Hasonlóan vélekedett Kacsó Sándor, a román televízió bukaresti magyar adásának megbízott főszerkesztője is, aki szerint legalább egymilliárd forint kellene az induláshoz. A teljes összeg hiányában az egész terv dugába dőlhet, a megvásárolt eszközök pedig egy raktárban porosodhatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában