Ország-világ

2005.02.19. 01:02

Figyeljünk a nemzeti légitársaságokra is

A fapados légitársaságok megjelenésével az eddig megszokottól eltérően feltünően alacsony repülőjegyárakkal találkozhatnak az utazni vágyók. A tarifák összehasonlításakor azonban feltétlenül gondolni kell néhány dologra. A nyomott jegyárat kínálók például az esetek többségében nem a város fő repülőterére, hanem úgynevezett másodlagos helyekre szállítják utasaikat. London esetében ez konkrétan azt jelenti, hogy míg a nemzeti légitársaságok gépei a központi Heathrow-ra szállnak le, addig a fapadosok a várostól távolabb eső Lutont vagy Stanstedet használják. Párizs, Milánó, Brüsszel esetében ugyancsak meglepetés érheti az utast. A fedélzeti ellátást a hagyományos légitársaságoknál a jegyár tartalmazza, a fapadosoknál többnyire külön kell ezért fizetni.

T. V.

Vigyázni kell arra, hogy amíg az „olcsó” fapados árai mindig csak egy útra szólnak, addig a hagyományos légifuvarozók oda-vissza árakon közlik díjtételeiket. Könnyen előfordulhat, hogy ha oda-vissza utazik valaki, akkor ezt a nemzeti légitársaságokkal olcsóbban megteheti, mintha két jegyet venne az interneten valamelyik fapadosnál. A nemzeti légitársaságok is kínálnak egy útra szóló üzleti tarifát, ezek az utas kérésére rugalmasan módosíthatók.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában