Ország-világ

2005.02.11. 00:00

Geiger tagadja a vádakat

Olcsón mérik a telket Soroksáron, állítja néhány névtelenséget kérő szakértő. Geiger Ferenc polgármester a dokumentumok szerint ugyanis jutányos áron jutott egy ingatlanhoz.

Lázin M. A. – Vultur Cs.

[caption id="" align="alignleft" width="185"] Geiger Ferenc
[/caption][caption id="" align="alignright" width="205"] Farkas Kálmán,
[/caption]

Az MSZP-frakció etikai bizottsága vizsgálatot folytat a helyi MSZP egyik tavaly kizárt képviselője ellen. Farkas Kálmán korábban vizsgálatot kért a soroksári polgármester ellen a telekvásárlás miatt.

A lapunk birtokában lévő dokumentumok szerint Geiger Ferenc XXIII. kerületi polgármester jutányos áron jutott egy ezeregyszázhúsz négyzetméteres önkormányzati telekhez. Az ügylet öt esztendővel ezelőtt zajlott le. Ám a városatya csak tavaly decemberben ismerte el, hogy tizenegy hónappal az első értékesítést követően megvásárolta az ingatlant.

Azt, amelyet ő, mint a képviselő-testület vezetője adott el 1999-ben egykori barátjának. T. József akkor 3,5 millió forintért jutott
a területhez. A telket az önkormányzat hirdette meg eladásra, de a vevő, T. József előtt jelentkező két érdeklődő visszalépett.

– A telek testvérek között is megér vagy tizenötmillió forintot – mondta érdeklődésünkre Kása Károly ingatlanszakértő.
Kiderült, az új tulajdonos még az illetékeket sem felszámolva
3,5 millióért adta tovább a földdarabot a polgármesternek. T. József a megállapodás megkötése után három hónappal öngyilkos lett.
A szerkesztőségünkben lévő dokumentumokból kitűnik, az eladó aláírása meglehetősen különbözik a két szerződésen. Ráadásul a tanúk mind az önkormányzat alkalmazottai.

Kivágó Ivánné, a soroksári MSZP frakcióvezetője a Reggelnek nyilatkozva hangsúlyozta: azért került etikai bizottság elé Farkas Kálmán, mert többször megsértette a frakciófegyelmet. Kivágóné hozzátette: politikai ügyről van szó, amit az is bizonyít, hogy a névtelen „szakértők” belekeverték a lányát is az ügybe.

– A lányom valóban a hivatalban, a polgármester titkárságán dolgozott. A szerződést tanúként írta alá – hangsúlyozta.
– Az univerzumnak és az emberi hülyeségnek nincs határa
– reagált Farkas Kálmán Geiger Ferencnek azon kijelentésére, miszerint ő szeretne lenni Soroksár polgármestere.

A polgármesteri szék a tét?

Geiger Ferenc polgármester azt állítja, hogy alaptalan vádaskodásokat és sejtetéseket tartalmaz az önkor-mányzathoz eljuttatott névtelen dokumentumgyűjtemény. A politikus azt nyilatkozta, hogy a dokumentum készítője, aki szerinte az egyik kerületi civil szervezet vezetője, valamint Farkas Kálmán képviselő is „polgármesteri ambíciót dédelget”, ezért kívánják lejáratni őt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában